Избор на кухненска мивка: 15 неща, които трябва да знаете

Изборът на кухненската мивка не е маловажен, тъй като тя е максимално натоварена през деня. Там миете хранителните продукти при приготвянето на храната, миете съдовете, ако не разполагате с миялна машина. Затова тя трябва освен да изглежда добре, да бъде и функционална. Фирма Борман предлага и кухненски мивки на Teka и Eurolux заедно с кухните си.

1. Стил: Има три основни стила мивки: къща, най-байонет и при монтиране.

2. Фермерска: Чудесна за побиране на големи съдове и свеждане до минимум на пръските от водата, тя е по-тежка и изисква специален базов шкаф за монтаж.

3. Мивка, която се монтира върху плота: Тя се характеризира с праг, който държи ръба на мивката на място върху плота. Ръбът прави този тип мивка лесен за инсталиране, но също така е по-лесно на мръсотията да се натрупва. Това е най-често поръчвания тип мивка при кухните на Борман България.

4. Мивка, която се монтира под плота: Те изглеждат по-елегантни и модерни, но често отнема двойно повече време за монтаж в сравнение с предходните мивки.

5. D-образни мивки: Те имат извивка отдолу и да предлагат повече пространство, отколкото стандартните правоъгълни купички.

6. Двойна мивка : Едно от предимствата на избора за двойна мивка (вместо единична) е, че тя ви позволява осъществяването на многозадачност: можете да приготвяте продуктите за ястията в едната част на мивката, можете да миете съдовете в другата. Според Борман това също е много добро решение, ако имате достатъчно място за кухненски шкафове.

7. Не предизвиквайте вълни: Една по-дълбока мивка означава по-малко пръски навън. Изпитано лично от Борман 🙂

Различните Материали при мивките:

  1. Емайлирани (върху чугун или стомана), неръждаема стомана, твърдо покритие, акрил и огнеупорна глина са най-често срещаните.
  2. Силни като стомана: Повече хора купуват кухненски мивки от неръждаема стомана.
  3. Имитиращ материал: Акрилът имитира емайла, но е по-податлив на надраскване и топене.
  4. Проверете дъното на мивката: Правите, остри ъгли дават по-голям обем, но заобленостите позволяват по-лесно оттичане.
  5. Предимства на мивките: Качествената гранитна мивка ще струват повече от тази от неръждаема стомана или порцелан, но със сигурност ще бъде по-неподатлива на петна, драскотини и топлина.
  6. Допълнителни екстри: Едно гумено покритие, ще притъпи звука на течащата вода и трясък на съдовете, особено в мивки от неръждаема стомана.
  7. Цветни цени: Цветната мивка ще бъде с 15 до 40 на сто по-скъпа от мивката в неутрален цвят.

Съвет, който трябва да знаете: Носете с вас един голям съд, когато избирате мивка, за да е сигурно, че тя ще може да събере съдовете ви за готвене.

Изборът на мивка не е толкова проста задача. Мислете в перспектива и не се съобразявайте само модерното, а и с практичното. И не забравяйте – Борман мисли за Вас!

Вижте и какви са вратите за кухнята. Кои по-точно са подходящите врати за кухненската стая.