Как да изберете правилната врата към двора?

Когато става въпрос за избор на врата към вътрешния двор за ново строителство, подмяна или ремоделиращ проект, със сигурност ще искате нещо, което е впечатляващо, функционално и приказно стилно.

А не ви ли е любопитно какво точно е високото качество на металните врати – вижте…

Всеки собственик на жилище иска добре проектирана дворна врата, която лесно се вписва в съществуващата структура и има добър визуален ефект, без компромис по отношение на здравина и енергийната ефективност. Това на практика ще бъде най-големия прозорец в дома ви, затова трябва да направите всичко възможно да максимално красиво и вдъхновяващо.

Освен подобряване на интериора на Вашия дом и увеличаване на вашия комфорт, избора на вратата към двора също може да помогне за намаляване на разходите за енергия.

За щастие, винаги може да се намери идеалният избор за вашия дом, когато знаеш какво да търсиш, а именно:

Стилът на врата – на панти, плъзгащи се и т.н.

Материалът на врата – стъклопласт, винил, дърво дублета и т.н.

Стъклото – ниско- енергийно, стъклопакети

Характеристики и детайли – решетки и други елементи

Професионален и сертифициран монтьор – ако не можете сами

Стъпка 1: Избор на стила

Има различни стилове, така че със сигурност ще успеете  да намерите една, която допълва вашия дом. Най – предпочитани са плъзгащите се  врати.

Това се смята за най-популярният стил врата към вътрешния двор, особено за съвременния интериор. Състои се от две рамкирани стъклени панела, които се плъзгат един върху друг, което позволява изключително широк отвор. Вариантите на плъзгащите се врати включват:

  • Френски слайдер
  • Телескопична дворна врата
  • Френска – люлееща се врата

Френските врати предлагат стилен начин въвеждане в пространството. Те заемат малко подово пространство, което се отразява на функциите на стаите и разположението на мебели.

Стъпка 2: Избор на материал

Има три популярни материали за конструиране на вратите към вътрешния двор, предлагащи различни предимства:

Дървени, които се характеризират с дълготарйност, красота и широка гама от възможности за избор за всеки проект или бюджет.  Предлагат по-голям комфорт, благодарение на по-добра изолация от топлина и студ в сравнение с панелните метални врати. Позволява по-голяма гъвкавост при дизайна, тъй като те могат да бъдат оцветени или боядисани.

Фибростъкло, което е не само практически устойчиво на всякакви климатични условия, но също с лесна поддръжка, благодарение на финалното прахово покритие. Чудесно допълва всеки дом.

Винил, който се отличава с отлично качество, с намалена загуба на топлина и предаване на звук. Изключителната му трайност се дължи на неговата устойчивост на атмосферни условия и структурна цялост. Характеризира се с лесна поддръжка, тъй като не изисква допълнително оцветяване, рисуване или пребоядисване. Изглежда страхотно за дълго време като малките драскотини и удари са почти незабележими.